3D visualisering

Topp 10 fördelar med 3D visualisering

 

Fördelarna med 3D-visualisering blir allt mer erkänd som en nödvändig och viktig del av arkitekturen och transport projekt.  Civila FX kallades nyligen till skapa en grafik för ett infrastrukturprojekt i Stockholm. Inte bara hjälpte visualiseringar vinna en milion för projektet som kallas Neon, men civila företag är nu närvarande i täten med visualiseringar!  Detta har varit ett spännande projekt att arbeta på, och det och andra projekt som vi arbetar nr har drivit oss att skapa mycket exakta, högupplöst visualiseringar för att visa allmänheten hur projektet ser ut när de är färdiga.

Som kostnaden för kvalitet 3D visualisering för transport och civila projekt har gått ned under det senaste decenniet, har användningsområden och fördelar för denna kraftfulla form av kommunikation vuxit liksom.  Vi har sammanställt denna lista över topp 10 sätt en visualisering kan hjälpa ditt projekt, varav många vi sett första hand som vi har har helt fokuserat på 3D-visualisering över flera år.  En mer omfattande lista av förmåner för olika branscher finns i denna artikel: 50 sätt 3D visualisering kan hjälpa din transport eller civila projekt.

Topp 10 fördelarna med 3D-visualisering och hur det kan hjälpa ditt projekt (i ingen speciell ordning) 1. förbättrar visuell kommunikation många, om inte flesta människor lära sig väl när de kan se något på bästa möjliga sätt.  Från de tidigaste stadierna av ett projekt, de som investerat i projektet behöver kunna se vad ett projekt som kommer att se ut när den är klar.  Ännu mer än fortfarande grafik, 3D-visualisering kan snabbt och enkelt visar hur ett projekt ser ut från början till slut.

  1. kostnadseffektiv medan detta inte har alltid varit fallet, tekniken bakom 3d-visualiseringar sjunkit dramatiskt under det senaste decenniet. Animeringar kan ge otrolig kostnadsnyttoanalyser nyckeltal sedan spendera tusentals dollar i marknadsföring fas av ett projekt för en animerad video kan vara skillnaden i vinna en flera miljoner dollar kontrakt.
  2. enkelt är visa begrepp och alternativ för ett projekt det oftast många alternativ och koncept för alla projekt. Detta kan omfatta olika rutter för en transport projekt eller olika utseende och konstruktioner för byggnader eller vägar. En projekt-rendering kan snabbt och effektivt Visa projektledare och kunder vilka olika alternativ kommer att se ut.
  3. exakt och korrekt renderingar vi använder riktiga CAD-data, Google Earth och projektet bilder, ritningar och andra korrekt information för att skapa korrekta, högupplöst visualiseringar. Blanda riktiga bilder med 3D renders kan också vara en attraktiv & prisvärda sätt att kommunicera visionen av ditt projekt.
  4. lätt att fördela det är mycket svårt att arbeta med och distribuera fysiska kopior av ritningar eller renderingar. Det är mycket enklare att ladda upp en icke-listade, högupplöst video till YouTube och skicka som länkar till de många människorna som är engagerade i ett projekt än till email fram och tillbaka stora filer som måste ha deras kvalitet minskas för att kunna skicka.
  5. virtuell verklighet kommer att ta över världen mycket snabbt! Nu kan du enkelt koppla en virtuell enhet till telefonen så att du kan visa videor i en virtuell verklighet miljö. Detta skulle kunna omfatta en virtuell helikoptertur över ett föreslaget projektområde eller en förarsätet virtuell upplevelse. Se nedan för en virtuell helikoptertur som vi gjorde för projektet Neon.
  6. virtuella centrerar var ett koncept som vi utvecklat som ett sätt att kommunicera projekt med hjälp av interaktiva virtuella världar, återges videor och bilder och virtuell verklighet turer i projektet. Detta koncept har gjorts en verklighet projektet Neon i Las Vegas under 2016.
  7. lätt market och kan delas med sociala medier tar över världen är det viktigt att kunna utnyttja dessa kanaler för att få ditt innehåll till massorna. En 3D-visualisering är ett bra sätt att marknadsföra ett koncept eller projekt för allmänheten! Videor är i allmänhet mer attraktiv och effektiv än .pdfs, bilder eller andra traditionella sätt att kommunicera ett projekt. Vi kan också skapa anpassade webbplatser, interaktiva applikationer och mobila apar för dina projekt.
  8. fånga problem innan konstruktion eftersom vi bygger ditt projekt nästan i 3D med hjälp av faktiska konstruktionsdata, har vi funnit att denna process är ovärderliga i att hitta potentiella problem eller designproblem som typiska kvalitetskontroll kan missa. Eftersom vi arbetar oftast med data från de flesta discipliner, cross-disciplinproblem visar ofta i processen visualisering. Ett exempel kunde vara att upptäcka att en sund vägg blockerar ett viktigt tecken eller landmärke.
  9. ställ in projekt Apart från konkurrens i princip detta är en sammanfattning av föregående punkterna om fördelarna med 3D-visualisering. Den skönhet, enkelhet och extrema visuella funktionerna i en hög kvalitet 3D visualisering kan kommunicera din syn på ett sätt som inget annat medium kan matcha.