3D modellering

Vad är skillnad mellan 3D modellering och 3D rendering

 

3D-rendering företag, såsom din ödmjuka tjänare, ger en helhet numrerar av fascinerande 3D tjänster. 3D-modellering och 3D-rendering är avgörande, för alla andra 3D produkter som du vet härrör från dem. Ändå, dessa begrepp är ofta förvirrade av icke-fackmän. Föreställ dig att du kontaktar ett företag för 3D tjänster och vet inte vad du faktiskt behöver.

Det är alltid klokt att lära sig lite om tjänsten du vill få innan du ringer proffs. Till att börja med kommer du att kunna förstå vad exakt du söker. Dessutom, genom att undersöka i dessa villkor får du en uppfattning om vad arbetsflödet är. Och detta är avgörande om du vill förstå varför dessa 3D-konstnärer behöver så mycket tid för att leverera projektet och varför de debiteras du med det exakta priset.

 

Innan man söker 3D-tjänsteföretag: 3D modellering och 3D rendering

3D-modellering och 3D-rendering är två olika process med helt olika arbetsflöden. Samtidigt är de två följande stadier av samma process. Följaktligen, när söker tjänster med ett 3D-rendering företag, se till att du vet vad var och en av dem innebär.

 

3D modellering

3D-modellering är den process som föregår rendering. Naturligtvis, det finns andra delar av arbetsflödet som händer däremellan, men dessa två är de väsentliga. Termen ”3D-modellering” innebär skapandet av en virtuell modell av ett objekt med specialiserad programvara såsom SketchUp, Rhino, Blender och 3ds Max. Beroende på den programvara som används, finns det olika typer av 3D-filformat.

Datorn analyserar de givna uppgifterna som det uppfattar som matematiska formler. För att få en modell av en stol, är det nödvändigt att digitalt skapa den. Så, till följd av detta förfarande får vi en 3D-modell – ett virtuellt objekt som kan ses från någon synpunkt och har alla fysiska egenskaper och beteende av den verkliga en.

Baserat på metoden för datainsamling, kan modellen skapas manuellt – genom 3D skulptera, automatiskt eller via 3D-scanning. Efter som, texturer tillämpas på ytbehandlar av objektet via textur mappningsprocessen.

Produktionen av 3D-modellering är en teknisk fil, som är lämplig för skapandet av ett fysiskt föremål. Det kan vidare användas för skapandet av detta objekt i verkliga livet, för 3D-rendering, 3D utskrift, eller i animation pipeline.

Här är bara några av de industrier som använder 3D-modellering tjänster: arkitektur, tillverkning, teknik, gaming, film, Animation, utbildning, vetenskap.

3D-modeller kan genomgå ytterligare bearbetning som en del av visualisering, produkt Prototyping, virtuell verklighet, 3D-utskrifter, Engineering visualisering, produkt prototyper och provning, Animation, fräsning.

 

3D-Rendering

Termen 3D rendering avser skapandet av en bild av automatisk databehandling av uppgifterna. Om 3D-modellering är i grunden processen som virtuell återskapande av ett objekt, 3D-rendering handlar mer om att ta bilder av en scen med en importerade 3D-modell med fotorealistisk effekter – kamera inställning, ljus, skuggor, atmosfär, optiska effekter. Därför är det ofta jämfört film och fotografi. Men till skillnad från någon av dessa typer av konst, scenen är imaginära. Innan rendering måste man skapa den via 3D-modellering process, och ibland animation. Först då kan 3D programvara börja utföra alla nödvändiga beräkningar för att skapa faktiska rendering.

Det finns två stora rendering tekniker: rastrering, start från geometri och ray tracing – start från pixlar. När det gäller typerna av 3D-rendering är viktigaste realtid och icke realtid. Realtid rendering används för spel och animering och definieras av hastighet snarare än kvalitet. Icke i realtid, eller pre-rendering, fokuserar mer på kvalitet än hastighet. Resultatet av detta förfarande är en högkvalitativ fotorealistisk bild. Som ett resultat, kan processen ta från några timmar till några veckor.

Bland de mjuka som används för 3D-rendering, Mental Ray, V-Ray, 3Delight, SOLIDWORKS visualisering, Corona Renderer, Lumion är särskilt populära alternativen.

Utdata för 3D-rendering är en fotorealistisk bild. Dess huvudsyfte är att visa objektet ännu att skapas i verkliga livet. För att kan det vidare användas i 3D-tjänster för skapandet av 3D turer, walkthroughs, animationer och videor samt för virtuell verklighet.

Låt oss ta en titt på de industrier som använder 3D-rendering: arkitektur, reklam, marknadsföring, film, spel, Engineering. 3D-rendering tjänster används numera av tillverkare, designers, arkitekter och utvecklare.

Som ni kan se, är 3D-modellering och 3D-rendering två olika stadier av samma process med olika mål och utgående produkter. Som ett resultat, du kommer att söka 3D-modellering tjänster när du behöver en virtuell representation av ett objekt för vidare reproduktion eller demonstration, medan 3D-rendering kan förse dig med fotorealistiska bilder av scener med dessa 3D-modeller. Behöver man hög kvalitet av 3D-renderingar eller 3D-modeller, och inom kortast tid som möjligt? Kontakta visualiseringsstudio! De har en omfattande erfarenhet av att tillhandahålla 3D tjänster. Deras 3D-modellbyggare och artister kommer att skapa en produkt av en häpnadsväckande kvalitet som kommer att vara perfekt för projektets behov.